Anasayfa > Ürünler > Epoksi Kaplama Sistemleri

Epoksi Kaplama Sistemleri

OS 8 Kaplama


Otoparklar ve yer altı otoparkları için yüzey koruması
WEBAC, kapalı otoparklar ve yer altı otoparklarında kullanılmak üzere epoksi reçine bazlı WEBAC OS 8 kaplama sistemini sunmaktadır. Yüzey koruma sistemi (OS 8), WEBAC ® 4290 astarından ve WEBAC ® 4490 kaplamadan oluşur.

Bu yüzey reçine kaplaması, OS 8 sınıfı yüzey koruma sistemlerinin yapımı için düşük viskoziteli epoksi reçinelere dayanmaktadır. OS 8’e göre WEBAC kaplama Seyreltilmiş asitlere, alkalilere, tuzlu su çözeltilerine ve yağlara karşı dayanıklıdır.

Ürünler

EP Astarları: çizik astarı ve tesviye kaplaması olarak epoksi reçine astarı


WEBAC epoksi astar, astar, çizik astar ve tesviye son kat olarak uygundur
WEBAC’ın epoksi astarları, yağlı, nemli ve hafif emici yüzeyler için dayanıklı yapıştırma katmanları sağlar.

Astarlarımız ve kaplamalarımız beton, çelik, duvar harcı, folyo ve kablo kaplamalarıyla uyumludur.

WEBAC’ın epoksi astarları, epoksi harçları ve özel EP astarları da seyreltilmiş asitlere ve alkali maddelere karşı dayanıklıdır. Aynı durum madeni yağlar, yağlar ve yakıtlar için de geçerlidir.

WEBAC® 4204 WEBAC® 4270 WEBAC® 4270T

Epoksi Kaplamalar


Rulo ve tesviye kaplamaları: strese dayanıklı yüzeyler için dayanıklı kaplamalar
Endüstriyel yüzeyler ve zemin alanları için sağlam kaplamalar – WEBAC bu amaç için tesviye kaplamaları ve rulo kaplamalar sunar.

WEBAC’ın pigmentli tesviye kaplamaları ve rulo kaplamaları, mekanik strese karşı oldukça dayanıklı, dayanıklı yüzeyler sağlar.
WEBAC® 4430

Hazırlık çalışmaları


Yapısal Analiz: 

  • Alt tabakanın incelenmesi Nem durumu (kuru, nemli veya ıslak)
    • Yüzey mukavemeti (> 1,5 N/mm²)
    • Beton kalitesi (orta gerilim: C 20/25, orta gerilimden itibaren: C 30/37)
    • Yüzeyin durumu (kirli, yağlı)
  • Çiy noktasına dikkat edin (yoğunlaşmayı önlemek için yüzey sıcaklığı çiğ noktası sıcaklığının 3 °C üzerinde olmalıdır)

Bu şu konularda bilgi sağlar: 

  • Uygun astar ve kaplama seçimi 

Alt tabaka açık gözenekli olmalıdır. Ayrıca çimento hamuru katmanlarından, gevşek parçacıklardan ve yağ, gres ve benzeri ayırıcı maddelerden arındırılmış olmalıdır. Alt tabakadaki çatlaklar emprenye veya enjeksiyon yoluyla kapatılmalıdır. 

Başvuru


Uygulanan epoksi astar veya epoksi harcın miktarı ve doğal sıcaklığı çalışma ömrünü etkiler. Yüksek sıcaklıklar reaksiyonu hızlandırır, düşük sıcaklıklar ise reaksiyonu yavaşlatır. Kürlenme süresi, katman kalınlığından ve bina yapısının sıcaklığından etkilenir. Bina yapısının düşük sıcaklıklarında kürlenme süresi daha uzundur. WEBAC astarı ve kaplaması, temizlik maddeleri veya diğer yabancı maddelerden kalıntılar olmadan yalnızca saf biçimde uygulanabilir.

Astar
WEBAC epoksi reçine astarını alt tabakaya fırça, rulo veya çekçek ile uygulayın. Su birikintisi oluşumunu önleyerek malzemeyi tüm yüzeyi kaplayacak şekilde eşit şekilde uygulayın. Bir veya daha fazla uygulamanın gerekli olup olmadığı alt tabakanın emiciliğine bağlıdır. Astarın yağlı yüzeylerde iyice işlenmesi gerekir. Epoksi reçine astarı yüzeydeki tüm gözenekleri ve boşlukları doldurmalıdır. Astarın üzerine 24 saat içinde yeniden kat atılması durumunda fırınlanmış kuvars kumunun üzerine serpilmesine gerek yoktur.

Yapıştırma kaplaması, tesviye kaplaması, kazıma harcı
WEBAC epoksi reçinesini yapıştırma kaplaması, tesviye kaplaması veya kazıma harcı olarak kullanırken, önce malzemeyi fırınlanmış kuvars kumu ile doldurun. Daha sonra iyice karıştırın ve karıştırdıktan hemen sonra karışımı mala, bıçak veya çekçek yardımıyla yüzeye dağıtın. Eğimli veya dikey yüzeylerde çalışırken WEBAC ® ST200 veya WEBAC ® ST300 kurulum maddesi eklenerek malzeme ayrıca tiksotropik hale getirilebilir . Gerekirse yapıştırma ve tesviye yüzeyini kirpi ruloyla havalandırın. Ayrıca finişe fırınlanmış kuvars kumunun serpilmesi tavsiye edilir.

Tesviye kaplaması
Kaplanacak yüzey öncelikle astarlanmalıdır. Kaplama, karıştırıldıktan hemen sonra bıçak, mala veya dişli mala ile astarlanmış yüzeye istenilen film kalınlığında uygulanır. Daha sonra kirpi rulo ile havalandırılmalıdır.

Rulo kaplama
Pigmentli rulo kaplamalar kuzu yünü rulo veya boya fırçası ile uygulanır. Geniş yüzeylerde çalışırken malzeme yüzeye bir çekçekle dağıtılabilir ve daha sonra kuzu yünü rulo ile işlenebilir. Kaplama, ilave ikincil işleme gerek kalmadan otomatik olarak havalanacaktır.

OS 8 Kaplama Sistemi

  • Astar: WEBAC ® 4290 0,3–0,8 mm kuvars kumu ile saçılma (yaklaşık 0,3–0,4 kg/m²) 
  • Ara kat: WEBAC ® 4490 0,3–0,8 mm kuvars kumu ile serpme (yaklaşık 0,8 kg/m²) 
  • Son kat ve kapatıcı: WEBAC ® 4490 (yaklaşık 0,6 kg/m²) 

OS 8 kaplamanın astarı alt tabakaya düz mala, şamandıra, çekçek, mala, bıçak veya rulo ile uygulanır. Malzeme, su birikintisi oluşumunu önleyerek tüm yüzeyi kaplayacak şekilde eşit şekilde uygulanmalıdır. Astarın tüm gözenekleri ve boşlukları eşit şekilde doldurması gerekir. OS 8’e uygun kaplama rulo veya boya fırçası ile uygulanır veya çekçek ile yüzeye dağıtılır. 

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin ?
Ekibimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

+90 530 483 66 66
     +90 533 420 13 98

[email protected]