Anasayfa > Ürünler > EP Macunlar ve Yapıştırıcılar

EP Macunlar ve Yapıştırıcılar

Yüzey paketleyicilerin montajı, çatlakların kapatılması ve beton koruması için epoksi macun ve epoksi yapıştırıcı


WEBAC EP reçine macunları dolgulu epoksi reçine sistemlerine dayanmaktadır. Epoksi reçine sistemleri, mineral malzemeler için yapıştırıcı olarak ve boru inşaatı, kanal ve kanalizasyon onarımında boru bağlantılarının sızdırmazlığı için kullanılır. 

Çatlak onarımında WEBAC epoksi macun, yüzey paketleyicilerin montajında ​​ve çatlakların kapatılmasında kullanılır. Beton korumada, CE performans beyanına uygun olarak epoksi macun tamir macunu ve beton dolgusu olarak uygundur. 

WEBAC epoksi macunlar ve yapıştırıcılar beton, çelik, duvar harçları, folyo ve kablo kaplama malzemeleriyle uyumludur. EP reçine sistemleri ayrıca bina yapısına zarar veren alkali maddelere, tuzlara ve asitlere karşı özellikle dayanıklıdır.

Ürünler

Hazırlık çalışmaları


Yapısal Analiz: 

  • Substratın incelenmesi
    • Nem durumu (kuru, nemli veya ıslak)
    • Yüzey mukavemeti (> 1,5 N/mm²)
    • Yüzeyin durumu (kirli, yağlı)
       

Bu şu konularda bilgi sağlar: 

  • Önlemlerin uygulanabilirliği
  • Uygun macun/yapıştırıcı seçimi

Çalışmaya başlamadan önce sıcaklık sınırına uyulduğundan emin olun. Yama yapılacak veya yapıştırılacak yüzeylerdeki tüm kir, gevşek ve ayırıcı maddeler temizlenmelidir. EP reçine sistemlerini fayans, seramik veya taş eşyalara uygulamadan önce yüzeylerin pürüzlendirilmesi tavsiye edilir. Bu yapışma gücünü arttırır.

Boru bağlantılarının elastik sızdırmazlığı ve boru bağlantılarının yamalanması, epoksi reçine sistemlerini uygulamadan önce bağlantı kenarlarının ve yüzeylerinin temizlenmesini gerektirir. Tüm nemli yüzeyler ve yağ veya gres ile kirlenmiş yüzeyler , yapışmayı iyileştirmek için kullanımdan önce WEBAC ® 4270/WEBAC ® 4270T ile astarlanmalıdır .

Uygulama yöntemine bağlı olarak, üç yana yapışmayı önlemek için uygun bir dolgu malzemesiyle dolgu yapılmasının gerekip gerekmediğine de karar verilmelidir.

WEBAC Epoksi Reçine Macun Uygulaması


Yamalama
Epoksi macunu/epoksi yapıştırıcıyı düz bir mala ile uygulayın. Yama için yaklaşık olarak bir katman uygulayın. Tüm çatlak alanına kadar 10 cm genişliğinde ve en az 3 mm kalınlığında (malzeme tüketimi: yaklaşık 500 g/rm).

Ayrıca ikincil çatlakları da tedavi edin. Çatlak seyrine bağlı olarak yakl. Çatlaktaki havanın kaçmasına izin vermek için çatlağın en yüksek noktalarında 3–5 cm uzunluğunda yama yapılmamış bölümler (havalandırma).

Yapıştırma
Epoksi macun/epoksi yapıştırıcıyı düz mala ile istenilen katman kalınlığında uygulayın.

Sızdırmazlık bandının montajı
Yapıştırıcıyı, düz bir mala veya tırtıklı bir mala ile ön işleme tabi tutulmuş alt tabakaya 2–3 mm’lik bir katman kalınlığında uygulayın. Daha sonra WEBAC ® Sızdırmazlık Bandı TPE’yi yeni yapışkan katmana gömün ve işlenmiş alanda gömülü sızdırmazlık bandını ikinci bir yapışkan katmanla yeniden işleyin. WEBAC ® Sızdırmazlık Bandı TPE’nin kullanım talimatları için lütfen ilgili teknik veri sayfasına bakın. Lütfen unutmayın:

Uygulanan malzemenin miktarı ve doğal sıcaklığı çalışma ömrünü etkiler. Daha yüksek sıcaklıklar reaksiyonu hızlandıracak, daha düşük sıcaklıklar ise reaksiyonu yavaşlatacaktır. Kürlenme süresi, katman kalınlığından ve binanın veya yapının sıcaklığından etkilenir; daha yüksek katman kalınlıkları kürleme sürecini destekler. WEBAC epoksi macun, temizlik maddeleri veya diğer yabancı maddelerden kalıntılar olmadan yalnızca saf biçimde uygulanabilir.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin ?
Ekibimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

+90 530 483 66 66
     +90 533 420 13 98

[email protected]