Anasayfa > Ürünler > Duvarlar ve Zeminler için Dispersiyon

Duvarlar ve Zeminler için Dispersiyon

Yüzey sızdırmazlığı: Bina yapılarındaki yüzeylerin sızdırmazlığı için bitümlü akrilat sızdırmazlık malzemeleri ve bitümlü kalın kaplamalar


Bina yapılarındaki yüzeylerin sızdırmazlığı için özel reaktif bitümlü akrilat sızdırmazlık malzemeleri kullanılır. Zemin altı bina yapılarının yanı sıra serbestçe erişilebilen bina yapıları için de uygundurlar. Bununla birlikte, yüzey yalıtımı için bitümlü kaplamaların uygulanabilmesi için, zeminle teması olan yapı elemanlarının çıplak bırakılması gerekir. Bitümlü kaplamalar yüksek su yüklerine dayanıklıdır ve özellikle anıtların korunmasında kullanıma uygundur.

Polimer modifiyeli bitümlü kalın kaplamalar (PMB), bina yapılarında (klasik) dikey sızdırmazlık malzemeleri için kullanılır. Takviye kumaşı, birleşim yerlerinde takviye malzemesi olarak ve çatlakların köprülenmesinde kullanılır.

Ürünler

Yüzey Sızdırmazlığı: Hazırlık Çalışması


Kullanmadan önce yapısal analiz: 

  • Substratın doğası ve durumu
  • Yapısal koşullar (sıcaklık ve hava nemi)
  • Su yükü sınıfları
  • Takılan bileşenler nedeniyle mevcut yüzey kesintileri (örn. boru geçiş yolları)

Bu şu konularda bilgi sağlar: 

  • Uygun ürünün seçimi
  • Substratların ön işlemi

Yüzeyler gevşek ve ayırıcı maddelerden arındırılmış olmalıdır. Hafif emici yüzeyler uygun bir yöntem kullanılarak pürüzlendirilmelidir. Kapalı, düzgün bir yüzey elde etmek için açık derzler, içbükey pervazlar ve köşelerdeki yuvarlatılmış kenarlar harçla kapatılmalı veya perdahlanmalıdır. Eski, sıkıca yapışan bitüm kaplamalar temizlendikten sonra yeniden işlenebilir. 

Yüzeyi gerçekten kapatmak için bitümlü kalın kaplamayı uygulamadan önce beton yüzeylere bir çizik kaplama uygulanmalıdır. Kaplama malzemesinin kendisi çizik kaplama olarak kullanılabilir.

Başvuru


Bitümlü Akrilat Dispersiyonu WEBAC  ® 5611’i  çimento ile karıştırıp alt yüzeye uygulamadan önce ince bir astar kat WEBAC ® 5611’in  çimentosuz olarak uygulanması tavsiye edilir . Bitüm kaplama rulo veya geniş boya fırçası ile uygulanabilir; püskürtme de mümkündür. Güçlendirici kumaş köşeleri güçlendirmek ve genleşme derzlerini köprülemek için kullanılabilir.

Polimer Modifiye Bitümlü Kalın Kaplama 

Bitümlü kalın kaplamalar istenilen kalınlıkta mala veya düz mala ile en az iki işlemde uygulanır. Havanın nemi ve güneş ışığı bitüm kaplamanın kürlenme hızını etkiler. Yalnızca temizlik maddesi kalıntısı veya diğer yabancı maddeler içermeyen saf WEBAC ürünleri enjekte edilebilir.

Yüzey sızdırmazlık işlemi sırasında ve sonrasında temizlik


  • Uzun süre çalışmaya ara verildiğinde ve yüzey sızdırmazlık işlemi tamamlandıktan sonra ekipmanı su ile iyice temizleyin.
  • WEBAC ®  Cleaner B ile aletlerdeki kürlenmiş kalıntıları giderin

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin ?
Ekibimiz size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

+90 530 483 66 66
     +90 533 420 13 98

[email protected]